Колеги помагайте от един месец ми скъса нервите алфетката неще да запали и неще то не инсталация то не нов датчик колянов вал то не ново еко имо и ключ та и друг датчик разпределителен вал който на диаг показва че не работи алфата е 145 1.4 16в тс 99 а мотора е пи стария 97 на диага изписа че датчика неподава сигнал към еку и затова не е включило индикацията на таблото тоезт дюзата и от там кода на ключа някой с идея каква е ролята на датчика четах че прекъсва линия на екуто и захранване на имото
Известие
Collapse
No announcement yet.
не пали - алфа 145 ТС
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от rumencho83 Покажи съобщениеКолеги помагайте от един месец ми скъса нервите алфетката неще да запали и неще то не инсталация то не нов датчик колянов вал то не ново еко имо и ключ та и друг датчик разпределителен вал който на диаг показва че не работи алфата е 145 1.4 16в тс 99 а мотора е пи стария 97 на диага изписа че датчика неподава сигнал към еку и затова не е включило индикацията на таблото тоезт дюзата и от там кода на ключа някой с идея каква е ролята на датчика четах че прекъсва линия на екуто и захранване на имотоFiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
-
Първоначално публикувано от rumencho83 Покажи съобщениеКолеги помагайте от един месец ми скъса нервите алфетката неще да запали и неще то не инсталация то не нов датчик колянов вал то не ново еко имо и ключ та и друг датчик разпределителен вал който на диаг показва че не работи алфата е 145 1.4 16в тс 99 а мотора е пи стария 97 на диага изписа че датчика неподава сигнал към еку и затова не е включило индикацията на таблото тоезт дюзата и от там кода на ключа някой с идея каква е ролята на датчика четах че прекъсва линия на екуто и захранване на имото
Comment
-
Смениха ми едни некадърници двигатела стария е 99 а тоя дет купих 97 год на първи поглед ок но малки разлики в датчика на разпределитела който не ми го смениха и датчика на кол вал всичко е прехвърлено от моя мотор само на рапределитела са резнали буксата и са наставили моята и сглабят и неще да запали и неще давали са ток директно от акумулатора какви л и не щуротии съмнявам се че като са извадили колата от сервиза не им се е бутало и са въртяли на стартер на скорост без да закачат колектора и да включат компа тоезт екуто мисля че в този момент са ми изгорили блока на абс-а компа на аербега и имобилайзера поне така мисля може и да греша закачих я на диаг и ми изписва грешка U1600 грешен сигнал фатално вкл.инд. това излиза на диагностика и най отдолу пише на бг грешката е рег порати лош сигнал на датчика сменете датчика изтриите грешката и продължете работа. Тази грешка не е активирала индикатора. На контакт не ми свети ключа и дюзата след поредица тестове истанових че липсва дирекния плюс на имото и по черния кабел тоезт масата протича напрежение 11в все едно е захранващ и крушката на дюзата на таблото е изгоряла ако не беше щах механично да я запаля това е дълъг роман голями премеждия
---------- Post added at 18:54 ---------- Previous post was at 18:40 ----------
Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщениеЕто ти ценен цъвет! Товариш на пътна помощ и водиш колата в някой от сервизите рекламиращи се тук във форума. Казваш какво е правено междувременно и до ден два си взимаш работеща колата !
Comment
-
Първоначално публикувано от rumencho83 Покажи съобщениеСмениха ми едни некадърници двигатела стария е 99 а тоя дет купих 97 год на първи поглед ок но малки разлики в датчика на разпределитела който не ми го смениха и датчика на кол вал всичко е прехвърлено от моя мотор само на рапределитела са резнали буксата и са наставили моята и сглабят и неще да запали и неще давали са ток директно от акумулатора какви л и не щуротии съмнявам се че като са извадили колата от сервиза не им се е бутало и са въртяли на стартер на скорост без да закачат колектора и да включат компа тоезт екуто мисля че в този момент са ми изгорили блока на абс-а компа на аербега и имобилайзера поне така мисля може и да греша закачих я на диаг и ми изписва грешка U1600 грешен сигнал фатално вкл.инд. това излиза на диагностика и най отдолу пише на бг грешката е рег порати лош сигнал на датчика сменете датчика изтриите грешката и продължете работа. Тази грешка не е активирала индикатора. На контакт не ми свети ключа и дюзата след поредица тестове истанових че липсва дирекния плюс на имото и по черния кабел тоезт масата протича напрежение 11в все едно е захранващ и крушката на дюзата на таблото е изгоряла ако не беше щах механично да я запаля това е дълъг роман голями премеждия
---------- Post added at 18:54 ---------- Previous post was at 18:40 ----------
Срещу някоя сума от 500-600лв мерси по добре на рапатрак и в моргата до тук се наблъсках 1500лв по нвкадърни сервизиFiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
така трябва!
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
Comment
-
смених колелото и датчика но ми дава грешка в имото и няма плюса на имото и при даден контакт по масата на имото протича волтаж
---------- Post added at 21:04 ---------- Previous post was at 21:01 ----------
и защо така да трябва ако ме извикаш да ти ремонтирам банята и след мен изпадат плочките! как ще се почувстваш така ли трябва да е
Comment
-
Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщениетака трябва!
---------- Post added at 21:16 ---------- Previous post was at 21:13 ----------
Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщениеЗаведи я в читав сервиз колега. Тея суми дет ги спрягаш може да се окажат далеч от реалността !!! Хората ще видят за какво става въпрос и ще те офертират.
---------- Post added at 21:19 ---------- Previous post was at 21:16 ----------
несъм се ядосал и нямам време от сутрин до вечер съм на работа ще извикам един колега и с осцилоскопа и мултицета за два ни ще е бръмнала
---------- Post added at 21:21 ---------- Previous post was at 21:19 ----------
Първоначално публикувано от rumencho83 Покажи съобщениенали знаеш поговорката с твоите камъни по твоята глава! да ти се връщат тези думи 10-20-30 пъти пожелавам ти го от сърце
---------- Post added at 21:16 ---------- Previous post was at 21:13 ----------
със сигурност имото е заминало 50 лв имо 100 лв кодиране някоя др. диаг и някой друг датчик горе долу 300-400 ключар днес ми искаше 250 лв да ми байпасне компа
---------- Post added at 21:19 ---------- Previous post was at 21:16 ----------
несъм се ядосал и нямам време от сутрин до вечер съм на работа ще извикам един колега и с осцилоскопа и мултицета за два ни ще е бръмнала
Comment
-
честно се забавлявам с тематаи повярвай съм доста над нещата някой да ме кълне във форум.
Почти 100% сигурен съм, че хората вкарали те в тоя филм не са нито един от сервизите описани във форума.
Па ако ти е имото проблем, кажи с кой мотроник си и помоли някой да ти услужи с комп с премахнат такъв.
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
Comment
-
щом си решил по този начин... аз много често залагам на това да не се занимавам и хабя нервите да уча ненужни за мен неща. Има хора за всичко, само българчетата мислят и искат да могат всичко.... както примера с плочките.. всеки може да се научи...ама нужно ли е ?
Comment
-
Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщениещом си решил по този начин... аз много често залагам на това да не се занимавам и хабя нервите да уча ненужни за мен неща. Има хора за всичко, само българчетата мислят и искат да могат всичко.... както примера с плочките.. всеки може да се научи...ама нужно ли е ?
---------- Post added at 21:38 ---------- Previous post was at 21:34 ----------
Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщениечестно се забавлявам с тематаи повярвай съм доста над нещата някой да ме кълне във форум.
Почти 100% сигурен съм, че хората вкарали те в тоя филм не са нито един от сервизите описани във форума.
Па ако ти е имото проблем, кажи с кой мотроник си и помоли някой да ти услужи с комп с премахнат такъв.
---------- Post added at 21:42 ---------- Previous post was at 21:38 ----------
Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщениечестно се забавлявам с тематаи повярвай съм доста над нещата някой да ме кълне във форум.
Comment
-
виж пич, видях че двигателят ти бил 99-- ама от опит знам, че при жабарите това нищо не значи и може да си поне с два различни инжекциона. Питах те с кой си, ти само лаеш. Ами кво да ти кажа. Колега те пита и той преди това пак нищо. Това с колелата беше много важно... ти пак имото та имото...
и да нямаше да е под 500 лева, ама за под 500 лева те ти булка късмет
и за плочкаджиите... мен ми искат 30 лева да лепат плочки най-евтиноLast edited by ne0; d.m.y г., 21:45.
Comment
-
Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщениевиж пич, видях че двигателят ти бил 99-- ама от опит знам, че при жабарите това нищо не значи и може да си поне с два различни инжекциона. Питах те с кой си, ти само лаеш. Ами кво да ти кажа. Колега те пита и той преди това пак нищо. Това с колелата беше много важно... ти пак имото та имото...
и да нямаше да е под 500 лева, ама за под 500 лева те ти булка късмет
и за плочкаджиите... мен ми искат 30 лева да лепат плочки най-евтино
Comment
Comment